Orar

L-V: 10:00 - 17:00

  

Tel.:
0748 204 252
Cosul meu
0
Produse
0.00 RON
X

Newsletter

Abonare la newsletter

Pierre Fabre

Alopexy 2% solutie 60 ml

Disponibilitate
In stoc

 

49.50

RON (TVA inclus)

Compozitie

Alopexy contine minoxidil 2 g la 100 ml solutie cutanata. Excipienti: gamma-ciclodextrina, propilenglicol, etanol 95°, apa purificata.

Indicatii

In cazul cade­rii moderate a parului (alopecie androgenica) la adulti, femei si barbati. Favorizeaza cresterea si stabilizeaza fenomenul de cadere a parului.

Mod de utilizare

Precautii inainte de utilizare
Nu trebuie sa utilizati acest medicament daca sunteti alergic la minoxidil sau la oricare dintre excipientii solutiei cutanate.
Daca aveti intrebari, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.
In cazul bolilor cardiace, chiar daca acestea sunt mai vechi, trebuie sa va adresati medicului inainte de prima utilizare.
In cazul contactului accidental cu ochii, cu o plaga, cu o mucoasa, solutia cutanata (continand alcool etilic) poate determina o senzatie de arsura sau de iritatie; se recomanda clatirea cu apa din abundenta.
A nu se expune la soare pielea capului dupa tratament; este necesara o masura de protectie de exemplu palarie, sapca).
Daca sunteti insarcinata sau daca alaptati:
Cereti sfatul medicului sau al farmacistului inainte de utilizarea acestui medicament.
A nu se utiliza decat de catre persoane adulte.
Siguranta si eficacitatea Alopexy 2% nu au fost stabilite la copii cu varsta sub 18 ani si la varstnici peste 65 ani.
Prelevati 1 ml de Alopexy cu ajutorul pipetei. Aplicati progresiv, pornind din centrul zonei afectate. Intindeti cu ajutorul degetelor. Inainte de aplicarea solutiei cutanate, spalati-va pe maini cu atentie.
Aplicati solutia cutanata pe parul si pe pielea capului perfect uscate.
Pipeta va permite sa extrageti cu precizie 1 ml solutie cutanata care va fi repartizata pe toata supra­fata de tratat. Se aplica 1 ml solutie cutanata dimineata si 1 ml solutie cutanata seara. Nu cresteti doza si nici frecventa de aplicare. Experienta capatata in cursul experimentarilor clinice demonstreaza ca au fost necesare doua aplicatii pe zi, timp de 4 sau mai multe luni, pana la punerea in evidenta a unei stimulari a cresterii parului. Debutul si gradul de raspuns variaza in functie de subiect.  Rezultatul nu este imediat: oprirea caderii parului si/sau cresterea acestuia nu apare decat dupa o perioada de timp de la inceputul tratamentului (aproximativ 3 sau 4 luni).

Administrare cutanata. Utilizare externă. Ingestia accidentala poate determina reactii adverse datorate actiunii la nivel cardiovascular a minoxidilului.

Precautii

In caz de contact cu zonele sensibile (ochi, piele iritata, mucoase) se va clati abundent zona afectata cu apa. A nu se inghiti. Acest medicament trebuie evitat la femeile insarcinate sau in perioada de alaptare. Pentru a evita eventualele interactiuni intre mai multe medicamente, trebuie sa semnalati medicului sau farmacistului Dvs. in mod sistematic, despre orice alt tratament in curs. Nu lasati niciodata la indemana copiilor. Produs inflamabil. A se pastra la temperatura camerei (intre 15 si 25 grade C). farmacistul nu il va putea elibera decat pe baza unei retete medicale. Termen de valabilitate: Nu depasiti data limita de utilizare, indicata clar pe ambalaj.

Reactii adverse

Ca orice produs activ, acest medicament poate determina, la unii subiecti, aparitia unor efecte nedorite mai mult sau mai putin suparatoare. Au fost semnalate iritatii, descuamari, mancarime, reactii alergice. In cazul aparitiei acestor efecte sau a altora, anuntati medicul. In cazuri foarte rare, pot surveni modificari ale tensiunii arteriale sau ale pulsului sau edeme. In aceste cazuri, intrerupeti imediat tratamentul si anuntati medicul.

Contraindicatii

Nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: alergie cunoscuta la minoxidil, propilen glicol sau etanol, subiecti sub 18 ani sau peste 65 ani, afectiuni dermatologice sau alt tratament local concomitent. In caz de dubiu, cereti sfatul medicului sau farmacistului.

ALOPEXY

Contact la: 0748 204 252 vanzari@farmaciathea.ro